شما در حال مشاهده هستید درباره لوله عمقی سرد بیشتر بدانید!
لوله عمقی سرد

درباره لوله عمقی سرد بیشتر بدانید!

لوله‌ها یکی از پرکاربردترین مصالحی هستند که سهم بسیاری در پیشرفت تمدن‌ها و کشورها داشته‌اند. در زمان‌های قدیم برای انتقال آب به نواحی دور از رودخانه از لوله استفاده می‌شد که این امکان سکونت در مناطق بدون آب را نیز افزایش می‌داد. به مرور زمان و پیشرفت علم و دانش از لوله‌ها بری انتقال گاز، نفت و موارد دیگر نیز استفاده شد. به دلیل وجود شرایط مختلف برای جلوگیری از زنگ زدگی و پوسیدگی لوله‌ها از روکش‌ها به عنوان عایق استفاده می‌شود. هنگامی که سطح لوله فولادی با روکش روی پوشش داده شود، لوله را لوله گالوانیزه شده می‌نامند.

به دو روش می‌توان لوله‌ها را گالوانیزه کرد؛ روش گرم و روش سرد. در روش گالوانیزه سرد، لوله در دمای پایین آبکاری می‌شود. به این نوع لوله‌ها که در شرایط دمایی پایین تولید می‌شوند، لوله عمقی سرد نیز گفته می‌شود که در ادامه توضیحات بیشتری در این مورد داده می‌شود.

لوله عمقی سرد چیست؟

پیش از اینکه در مورد ویژگی‌ها و کاربردهای لوله گالوانیزه بحث کنیم، درباره چیستی این نوع لوله سخن می‌گوییم. این نوع لوله با روش نورد سرد توسط فلز روی روکش می‌شود. این روکش در حدود 2 الی 7 درصد وزن کل لوله را تشکیل می‌دهد که در این حالت ضخامت آن از 1.5 به 2 میلی متر می‌رسد.

ویژگی لوله عمقی سرد

  • لوله‌های عمقی سرد از نوع لوله‌های گالوانیزه شده هستند این نوع لوله‌ها خود از لوله‌های درزدار تهیه شده است.
  • جنس اولیه و بدون گالوانیزه شده لوله‌های عمقی سرد از آهن سفید نورد یا فولاد نرم است. این موارد در مقابل برخی مواد شیمیایی استقامت لازم را ندارند، از این رو برای بهبود شرایط و عمر آن‌ها از فلز روی استفاده می‌شود.
  • قطر داخلی لوله‌ها با توجه به ماده انتقالیشان از 1.2 تا 6 اینچ متغیر است، ضخامت لوله‌ها با توجه به قطر داخلی آن‌ها از 2 تا 2.5 اینچ تغییر می‌کند.
  • عمر مفید لوله عمقی سرد از 3 تا 7 سال گزارش شده است، البته اگر لوله در محیطی به دور از رطوبت و مواد شیمیایی باشد، حتی می‌توانید 8 سال بدون وجود آسیب از این نوع لوله استفاده کنید.
  • به کمک روکش سطحی این لوله‌ها، مقاومت آن‌ها در مقابل زنگ زدن افزایش یافته است.
  • این نوع لوله‌ها دارای ساختار واحدی هستند که استحکام بالایی دارند؛ اما نمی‌توانند برخی از ضربه‌ها را تحمل کنند. در صورت ایجاد ضربه عمیق روی این لوله‌ها، اکسیداسیون اتفاق می‌افتد.
  • لوله‌های عمقی سرد ظاهری براق و یکنواخت دارند.

 

کاربرد لوله عمقی سرد

از ورود لوله‌های عمقی 50 سال می‌گذرد، اما به دلیل ویژگی‌ها و خصوصیات ویژه‌ای که دارند، در بسیاری از صنایع از آن‌ها استفاده می‌شود. در ادامه برخی از کاربردهای این نوع لوله را بررسی می‌کنیم.

  • محافظت از کابل‌ها: در سیم کشی و کابل کشی زیر زمینی، برای جلوگیری از ایجاد خسارت ناشی از برق گرفتگی و پوسیدگی سیم‌ها، آن‌ها را داخل لوله‌های عمقی سرد قرار می‌دهند.
  • مصارف گلخانه‌ای: گلخانه‌ها محیط‌های حساسی هستند که آبیاری آن‌ها نیاز به وقت کافی دارد. به کمک این لوله‌ها می‌توان سیستم آبیاری قطره‌ای راه اندازی کرد. از این طریق میزان پسماند گلخانه‌ها و خسارات مالی ناشی از کم آبی نیز کاهش می‌یابد.
  • انتقال انرژی: لوله‌های گالوانیزه بیشترین کاربرد خود را در زمینه توزیع انرژی و گاز دارند. به دلیل ویژگی خاص و ساختار ویژه‌ای که دارند بهترین انتخاب برای این امور هستند.
  • نرده کشی: در بسیاری از اماکن که نیاز به امنیت بالا با هزینه کم وجود دارد، از لوله‌های عمقی سرد به عنوان حصار استفاده می‌کنند. این لوله‌ها در مقابل ضربه، فشار و زنگ زدگی مقاوم هستند.

حتی می‌توان این لوله‌ها را با فاصله اندک در کنار هم قرار داد و باعث ایجاد سد دیواری مقاومی شد، همچنین برای بالا بردن طول عمر محصولات می‌توانید آن‌ها را رنگ آمیزی کنید.

  • انتقال آب: لوله استفاده شده برای انتقال لوله به خانه‌های مسکونی، لوله عمقی سرد است. این لوله‌ها مقاومت خوبی در برابر گرما و سرما دارند و دچار تغییر شکل و حالت نمی‌شوند. به همین علت می‌توان از این نوع لوله برای انتقال و لوله کشی استفاده کرد.
  • سازه‌ فلزی: به دلیل مقاومت و استحکام بالای این محصولات، در برخی از موارد از این لوله‌ها به عنوان سازه‌های فلزی مانند پروفیل استفاده می‌شود.

 

مزایای لوله عمقی سرد

با توجه به ویژگی‌ها و خصوصیات این محصول، مزایای بی‌شماری برای آن مشخص شده است که در ادامه برخی از آن‌ها را بیان می‌کنیم.

  • این لوله‌ها مناسب استفاده در محیط‌های بسته هستند زیرا از مقاومت بالایی برخوردار هستند.
  • این لوله‌ها در مقابل لوله‌های گرم قیمت بسیار مناسب و مقرون به صرفه‌ای دارند.
  • امکان خم کردن لوله‌ها توسط دستگاه لوله خم کن وجود دارد، از این رو می‌توان در بسیاری از اماکن از آن‌ها استفاده کرد.
  • این لوله‌ها درزدار هستند و می‌‌توان آن‌ها را به راحتی به یکدیگر متصل کرد.
  • این لوله‌ها بر اساس استانداردهای جهانی ISO و BS ساخته شده‌اند.

 

تفاوت لوله‌های عمقی سرد و گرم

لوله‌های عمقی گرم در فرآیند گالوانیزه گرم تولید شده‌اند و دارای ساختار متفاوت از لوله‌های عمقی سرد هستند. در ادامه برخی از تفاوت‌های این دو نوع با یکدیگر مقایسه می‌شود.

  • مقاومت: لوله‌های عمقی گرم به دلیل تحمل دمای بالا در هنگام ساخت از مقاومت بالاتری نسبت به لوله‌های عمقی سرد برخوردار هستند.
  • ضخامت: میزان روی در گالوانیزه گرم بیشتر از میزان روی موجود بر روی لوله‌های عمقی سرد است. بنابراین طول عمر این محصولات نیز افزایش یافته است. میزان روی استفاده شده در لوله‌های گالوانیزه گرم در حدود 14 درصد از وزن لوله‌ها است.
  • قیمت: براساس نحوه تولید و روی استفاده شده در لوله عمقی گرم، قیمت این محصول بیشتر از نوع سرد آن است. بنابرین در بسیاری از موارد که بحث هزینه مطرح است، لوله عمقی سرد کاربرد بیشتری دارد.

 

سخن پایانی

در این مقاله درباره لوله عمقی سرد توضیحات جامع و کاملی در اختیار شما قرار داده شد. شما با نحوه ساخت این نوع لوله‌ها و ویژگی‌های آن‌ها آشنا شدید، همچنین درباره مزایا استفاده از این نوع لوله‌ها در بخش‌های مختلف نیز اطلاعات کسب کردید، حال می‌توانید به صورت آگاهانه محصول موردنظر خود را خریداری نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

یازده + پانزده =