شما در حال مشاهده هستید انواع لوله‌های کاندوئیت
انواع لوله‌های کاندوئیت

انواع لوله‌های کاندوئیت

انواع لوله‌های کاندوئیت کدامند؟

  1. لوله فلزی الکتریکی
  2. کاندوئیت فلزی سخت
  3. لوله‌های غیر فلزی الکتریکی
  4. کاندوئیت فلزی انعطاف‌پذیر
  5. کاندوئیت پی وی سی سخت

در بسیاری از صنایع، انواع مختلف لوله‌های کاندوئیت مفیدند. تقریباً همه بنا‌هایی که از برق استفاده می‌کنند، به منظور استفاده بهینه از برق و همچنین به دلایل مختلف ایمنی، به یک سیستم برق کشی نیاز دارند.

به واسطه عدم نصب درست آن بر روی سیستم سیم کشی بنایی خاص، خطرات زیادی به وجود می‌آیند. جدا از نقص‌های جزئی مانند شکستگی در سیم کشی و قطع برق، خطرات ایمنی عمده، مانند آتش سوزی نیز ممکن است رخ دهند. به طور کلی، اکثر خطرات مربوط به ایمنی، با استفاده از لوله‌های کاندوئیت، قابل اجتنابند.

وقتی صحبت از به کارگیری لوله‌ کاندوئیت می‌شود، باید اطمینان یافت که نوع مناسب آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای مثال، کاندوئیت‌هایی وجود دارند که به طور خاص برای نواحی مستعد قرارگیری در معرض آب، یا انواع دیگر خطرات طراحی شده‌اند. به نفع شما خواهد بود که مطالعه در مورد انواع لوله‌های کاندوئیت را ادامه دهید تا از عملکرد‌های مختلف آن‌ها مطلع شوید.

لوله فلزی الکتریکی

لوله‌های فلزی الکتریکی[1] یا EMT رایج‌ترین موارد نصب در تأسیسات تجاری و صنعتی هستند. اگرچه گاهی ممکن است شاهد نصب این نوع کاندوئیت‌ها در فضا‌های مسکونی نیز باشید، اما به اندازه دو مکان قبلاً ذکر شده رواج ندارند. EMT تنها زمانی در فضا‌های مسکونی استفاده می‌شود که به حفاظت بیشتری نیاز است. هرچند ما با کاندوئیت الکتریکی سر و کار داریم، یک سیستم EMT معمولاً به عنوان لوله یا سیستم مربوط به محل عبور سیم برق در ساختمان توصیف می‌شود، که مستلزم سازماندهی فیزیکی سیم کشی الکتریکی است.

لوله فلزی الکتریکی یا EMT، معمولاً با استفاده از فولاد گالوانیزه تولید می‌شود، اما آلومینیوم نیز می‌تواند برای آن به کار رود که سبک‌تر است. این نوع سیستم لوله کشی به دلیل ضخامت مواد و همچنین وزن کم آن، به عنوان مجرای “دیواره نازک[2]” نیز شناخته می‌شود.

در نصب EMT، از پیچ‌های تنظیمی و متصل‌کننده‌های فشرده استفاده می‌شود. این لوله‌های کاندوئیت ممکن است بسته به ترجیح و کاربرد، در اندازه‌ها و ضخامت‌های مختلف یک اینچی، ¾ اینچی یا ½ اینچی، تولید شوند. این لوله‌ها به دلیل نوع مواد به کاررفته، بیشتر برای سیم کشی محیط‌های داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرند. استفاده در فضای باز به اتصالات و ملحقات دیگری نیاز دارد تا آن‌ها را مناسب چنین محیط‌هایی سازد.

کاندوئیت فلزی سخت

یک کاندوئیت فلزی سخت[3] (RMC )در مقایسه با لوله‌های فلزی الکتریکی، معمولاً سنگین‌تر است. همچنین، بر خلاف EMT، دیوار‌های ضخیم‌تری دارد. به همین دلیل در اندازه‌ها و ابعاد ضخیم‌تر نیز ارائه می‌شود.

کاندوئیت فلزی سخت، RMC، مانند بسیاری از لوله‌های کاندوئیت برای محافظت فیزیکی از کابل‌ها و‌رسانا‌ها به کار می‌رود. این سیستم لوله کشی کاندوئیت معمولاً برای فضا‌های باز مناسب است تا از سیستم‌های سیم کشی بیشتر محافظت کرده، و همچنین حفاظت ساختاری را برای پانل‌ها و سایر انواع تجهیزات ارائه دهد.

شاید یکی دیگر از ویژگی‌های متمایز RMC این باشد که یک لوله فلزی رزوه‌ای ذکر شده، شامل یک مقطع دایره‌ای با یک کوپلینگ است. (کوپلینگ، یک لوله با طول کوتاه است که دارای سوکت‌هایی در دو انتها به منظور اتصال لوله‌های دیگر به یکدیگر می‌باشد). در نبود جفت‌ها یا کاپل‌ها، رزوه‌های هر طرف بوسیله محافظ‌های رنگی که رزوه‌ها را تمیز نگه می‌دارند محافظت می‌شوند.

کاندوئیت فلزی سخت، RMC، می‌تواند گالوانیزه شود تا در برابر خوردگی و در برابر آتش مقاوم‌تر شده و برای به کارگیری در هر دو فضای داخلی و خارجی ایده‌آل گردد.

لوله‌های غیر فلزی الکتریکی

تفاوت اصلی بین لوله‌های غیر فلزی الکتریکی[4] و EMT در این است که اولی را نمی‌توان برای فضا‌های باز به کار برد، و اینکه از فلز ساخته نمی‌شوند. EMT‌ها معمولاً با استفاده از مواد پلاستیکی موجدار که لوله‌های انعطاف‌پذیر ایجاد می‌کنند تولید می‌شوند. EMT‌ها به دلیل مواد پلاستیکی، در برابر رطوبت مقاومند و می‌توانند کیفیت بازدارنده در برابر شعله را در سیستم‌های لوله کشی الکتریکی افزایش دهند.

لوله‌های فلزی الکتریکی، EMT، معمولاً در داخل ساختمان، درون سطوح دیوار‌های بتنی و دیوار‌های چوبی و فلزی به کار ‌می‌روند.

کاندوئیت فلزی انعطاف‌پذیر

ساختار مارپیچی قابل انحنا و قابل حرکت یک کاندوئیت فلزی انعطاف پذیر[5] (FMC)آن را قادر می‌سازد که آزادانه از میان دیوار‌ها و سایر انواع سازه‌ها عبور کند. این نوع مواد و ساختار به سیستم‌های کاندوئیت فلزی انعطاف‌پذیر اجازه می‌دهند که به راحتی در ترکیب با سایر سیستم‌های سیم کشی نصب شوند.

کاندوئیت فلزی انعطاف‌پذیر، FMC‌ها، برای مکان‌های داخلی خشک و برای سیم کشی‌های کوتاهی که بین جعبه دیواری و یک وسیله ثابت مانند ماشین لباسشویی اجرا می‌شوند، بسیار مناسبند. نوع دیگر کاندوئیت فلزی انعطاف‌پذیر، کاندوئیت فلزی انعطاف‌پذیر ضد مایع است، که برای جلوگیری از نشت مایعات با یک لایه پلاستیکی بادوام پوشیده شده، و اتصالات مهر و موم شده به آن متصل شده‌اند. به همین دلیل، این نوع لوله مناسب استفاده در دستگاه‌های تهویه مطبوع است.

کاندوئیت پی وی سی سخت

یک کاندوئیت پی وی سی سخت[6] معمولاً در کاربرد‌های صنعتی، تجاری و تأسیساتی به کار می‌رود. مواد بادوام پی وی سی به این لوله اجازه می‌دهند که در مکان‌های در معرض دید و همچنین در مکان‌های زیرزمینی نصب شوند تا بتواند سطوح قابل توجهی از ضربه و فشار را تحمل کنند. این نوع لوله مانند کاندوئیت‌های الکتریکی گالوانیزه، در برابر خوردگی مقاوم است.

مواد پی وی سی کاندوئیت در برابر آتش و همچنین انواع جاذبه‌های مغناطیسی که به طور بالقوه می‌توانند کل سیستم سیم کشی را مختل سازند نیز مقاومت بیشتری ایجاد می‌کنند. استحکام کششی بالای مواد، به آن فضای انعطاف‌پذیری بیشتری می‌دهد، به این معنی که با اعمال مقدار قابل توجهی گرما می‌توان آن را خم کرد.

جداکردن کلیدی

وقتی از انتخاب بین انواع مختلف لوله‌های کاندوئیت یا لوله اینچی برق صحبت می‌شود، عوامل زیادی را باید در نظر گرفت. به غیر از مواد به کاررفته در ساخت لوله یا مواد لوله کشی، باید در مورد مکان‌هایی که برای استفاده آن‌ها مناسب ترند اطلاعاتی داشته باشید. برای مثال، سیستم‌های سیم کشی ای وجود دارند که فقط نیازمند لوله‌های کوتاه هستند، در حالی که سیستم‌های دیگری با عکس این نیاز وجود دارند.

نمی‌توان منکر اهمیت لوله‌های کاندوئیت در حفظ عملکرد و سازماندهی تأسیسات سیم کشی مسکونی، تجاری یا صنعتی شد. امیدواریم راهنمای فوق به شما کمک کرده باشد که اطلاعات کافی در مورد برخی از لوله‌های کاندوئیت موجود در بازار در اختیار داشته باشید.

منبع:

Types of Electrical Conduit Pipes

 

[1] Electrical Metallic Tubing

[2] Thin-Wall

[3] Rigid Metal Conduit

[4] Electrical Nonmetallic Tubing

[5] flexible metal conduit

[6] Rigid PVC Conduit

دیدگاهتان را بنویسید

20 − 4 =